whatsapp-welcome-moto-x-hero

آموزش مدیریت و تنظیم بخش حریم خصوصی و امنیت در WhatsApp

حریم خصوصی و امنیت از مهم‌ترین موضوعاتی است که کاربران در انتخاب یک نرم‌افزار پیام‌رسان در نظر میگیرند. به عنوان مثال، یکی از دلایل اصلیِ استقبال کاربران از تلگرام در کشور ما، این بود که گفته میشود تلگرام از امنیت بالایی برخوردار است و پیام‌ها را به صورت رمز‌نگاری شده منتقل میکند تا خدایی نکرده مورد سرقت یا سوء‌استفاده واقع نشوند. اما تلگرام تنها نرم‌افزار پیام‌رسانِ امن نیست! پیام‌رسان‌های دیگری هم هستند که اگر از تلگرام امنیت بیشتری نداشته باشند، حداقل هم‌سطح آن هستند! یکی از این نرم‌افزارهای پیام‌رسانِ امن، WhatsApp است که بیش از ۱ میلیارد کاربر در دنیا دارد!

خوشبختانه واتس‌اپ تنظیمات نسبتا کاملی در مورد حریم خصوصی و امنیت دارد. به عنوان مثال، میتوانید تعیین کنید که چه کسانی میتوانند عکس پروفایل شما را ببینند؛ همه یا فقط مخاطبینِ شما؟ همانطور که در جریان هستید، چنین امکانی فعلا در تلگرام وجود ندارد. در ادامه به بررسی تنظیمات حریم خصوصی در واتس‌اپ و همچنین ترفندهایی که باعث میشود در این پیام‌رسان از خطرات ایمن بمانید را شرح خواهیم داد. همراه چه‌جوری باشید.

موضوعاتی که در این مطلب به شرح آن‌ها میپردازیم به قرار زیر است:

  • آموزش تنظیم و تغییر Last seen در اپلیکیشن WhatsApp
  • آموزش جلوگیری از همگام‌سازی اطلاعات WhatsApp با فیسبوک
  • آموزش تنظیم قابلیت مشاهده‌ی عکس پروفایل WhatsApp توسط دیگران
  • آموزش تغییر قابلیت مشاهده‌ی status برای دیگران در WhatsApp
  • آموزش بلاک کردن (Block) افراد در واتس‌اپ
  • آموزش تغییر شماره در WhatsApp

آموزش تنظیم و تغییر Last seen در اپلیکیشن WhatsApp

همانطور که میدانید، last seen به معنیِ آخرین تاریخ یا ساعتی است که شما در این اپلیکیشن آنلاین بوده‌اید و مشغول به فعالیت بوده‌اید. همانطور که میدانید، به صورت معمول این گزینه فعال است و دیگران میتوانند دقیقا تاریخ و ساعت آخرین فعالیت شما را ببینند و بفهمند. در ادامه شرح میدهیم که چگونه میتوانید این امکان را از آن‌ها سلب کنید و last seen خود را مخفی کنید.

  1. برای شروع، WhatsApp را اجرا کنید.
  2. گزینه‌ی more options که شبیه به سه‌نقطه زیر‌هم در گوشه‌ی بالا سمت راست صفحه است را انتخاب کنید.
  3. گزینه‌ی Settings را انتخاب کنید.whatsapp-android-privacy-last-seen-screens-01
  4. حالا گزینه‌ی account را انتخاب کنید.
  5. گزینه‌ی privacy را لمس کنید.whatsapp-android-privacy-last-seen-screens-02
  6. اکنون در این صفحه گزینه‌ی Last seen را انتخاب کنید.
  7. اکنون هر کدام از ۳ مورد که مد‌نظرتان است را انتخاب کنید.
    Everyone: همه‌ی کاربرانِ واتس‌اپ میتوانند از وضعیت last seen شما مطلع شوند.
    My contacts: فقط افرادی که در لیست مخاطبین شما هستند میتوانند وضعیت last seen شما را چک کنند.
    Nobody: وضعیت last seen شما برای هیچ‌کس نمایش داده نخواهد شد.whatsapp-android-privacy-last-seen-screens-03

توجه: اگر شما قابلیت last seen را برای اکانت خود غیر‌فعال کنید، شما هم این قابلیت را از دست میدهید که last seen دیگران را ببینید!

آموزش جلوگیری از همگام‌سازی اطلاعات WhatsApp با فیسبوک

همانطور که میدانید، چند سال پیش کمپانیِ فیسبوک، واتس‌اپ را خرید و اکنون مالک آن است. اگر شما که از واتس‌اپ استفاده میکنید، اکانت فیسبوک هم داشته باشید، فیسبوک شما از اطلاعاتِ واتس‌اپِ شما استفاده میکند و آن را در ذخیره میکند. البته زیاد جای نگرانی نیست؛ مثلا فیسبوک، شماره موبایل شما را از واتس‌اپِ شما میگیرد و آن را ذخیره میکند ولی هرگز آن را پخش نمیکند و قابل روئیت برای دیگران نخواهد کرد. به هر حال اگر شما مایل به چنین کاری نیستید و دوست ندارید اطلاعاتِ شما با فیسبوک همگام‌سازی شود، در ادامه روش قطعِ این ارتباط را شرح میدهیم.

  1. برای شروع، WhatsApp را اجرا کنید.
  2. گزینه‌ی more options که شبیه به سه‌نقطه زیر‌هم در گوشه‌ی بالا سمت راست صفحه است را انتخاب کنید.
  3. گزینه‌ی Settings را انتخاب کنید.whatsapp-android-privacy-last-seen-screens-01
  4. حالا گزینه‌ی account را انتخاب کنید.
  5. اکنون چلویِ گزینه‌ی Share my account info کلیک کنید تا چک‌باکسِ مربوطه بدونِ تیک شود. از حالا به بعد که تیکِ این گزینه را برداشتید، اطلاعاتِ شما از قبیلِ شماره تلفن با اکانت فیسبوک شما به اشتراک گذاشته نخواهد شد.whatsapp-facebook-opt-out-settings-screens-02

آموزش تنظیم قابلیت مشاهده‌ی عکس پروفایل WhatsApp توسط دیگران

  1. برای شروع، WhatsApp را اجرا کنید.
  2. گزینه‌ی more options که شبیه به سه‌نقطه زیر‌هم در گوشه‌ی بالا سمت راست صفحه است را انتخاب کنید.
  3. گزینه‌ی Settings را انتخاب کنید.whatsapp-android-privacy-last-seen-screens-01
  4. حالا گزینه‌ی account را انتخاب کنید.
  5. گزینه‌ی privacy را لمس کنید.whatsapp-android-privacy-last-seen-screens-02
  6. اکنون گزینه‌ی Profile photo را انتخاب کنید.
  7. حالا هرکدام از این سه گزینه را که مایل بودید انتخاب کنید.
    Everyone: همه‌ی کاربرانِ واتس‌اپ میتوانند عکسِ پروفایلِ شما را ببینند.
    My contacts: فقط افرادی که در لیست مخاطبین شما هستند میتوانند عکسِ پروفایل شما را ببینند.
    Nobody: عکس پروفایل شما برای هیچ‌کس نمایش داده نخواهد شد.whatsapp-android-privacy-profile-photo-screens-03

آموزش تغییر قابلیت مشاهده‌ی status برای دیگران در WhatsApp

استاتوس (Status) قابلیتی است که به کاربرانِ دیگر این امکان را میدهد که بدانند آیا شما اکنون آنلاین هستید یا خیر. سعی کنید این گزینه را با last seen که در بالا شرح دادیم اشتباه نگیرید! در last seen آخرین باری که شما آنلاین بوده‌اید نمایش داده میشود ولی در استاتوس وضعیت آنلاین بودن یا نبودنِ شما در این لحظه نمایش داده میشود.

  1. برای شروع، WhatsApp را اجرا کنید.
  2. گزینه‌ی more options که شبیه به سه‌نقطه زیر‌هم در گوشه‌ی بالا سمت راست صفحه است را انتخاب کنید.
  3. گزینه‌ی Settings را انتخاب کنید.whatsapp-android-privacy-last-seen-screens-01
  4. حالا گزینه‌ی account را انتخاب کنید.
  5. گزینه‌ی privacy را لمس کنید.whatsapp-android-privacy-last-seen-screens-02
  6. اکنون گزینه‌ی Status را انتخاب کنید.
  7. یکی از سه گزینه‌ی زیر را بنا به انتخاب خود انتخاب کنید.
    Everyone: همه‌ی کاربرانِ واتس‌اپ میتوانند وضعیت status شما را ببینند.
    My contacts: فقط افرادی که در لیست مخاطبین شما هستند میتوانند status شما را مشاهده کنند.
    Nobody: status شما برای هیچ‌کس نمایش داده نخواهد شد.whatsapp-android-privacy-status-screens-03

آموزش بلاک کردن (Block) افراد در واتس‌اپ

اگر کسی در واتس‌اپ مزاحم شماست یا به هر دلیلِ دیگر تمایل ندارید او را در لیست مخاطبینِ خود در واتس‌اپ داشته باشید و تمایل ندارید که او بتواند با واتس‌اپ با شما ارتباط برقرار کند، میتوانید او را بلاک کنید. البته با این کار فقط از پیام دادنِ او در واتس‌اپ جلوگیری میکند و طبیعتا او هنوز راه‌های دیگری برای ارتباط برقرار کردن با شما دارد!

  1. برای شروع، WhatsApp را اجرا کنید.
  2. گزینه‌ی more options که شبیه به سه‌نقطه زیر‌هم در گوشه‌ی بالا سمت راست صفحه است را انتخاب کنید.
  3. گزینه‌ی Settings را انتخاب کنید.whatsapp-android-privacy-last-seen-screens-01
  4. حالا گزینه‌ی account را انتخاب کنید.
  5. گزینه‌ی privacy را لمس کنید.
  6. اکنون در این صفحه به دنبال گزینه‌ی Blocked contacts بگردید و آن را انتخاب کنید.whatsapp-android-privacy-blocked-contacts-screens-02
  7. اکنون گزینه‌ی شبیه به یک آدمک که یک علامت + در گوشه‌ی آن قرار دارد (این گزینه add نام دارد) را انتخاب کنید.
  8. حالا مخاطبی که تمایل دارید او را بلاک کنید را انتخاب کنید.whatsapp-android-privacy-blocked-contacts-screens-03

آموزش تغییر شماره در WhatsApp

  1. برای شروع، WhatsApp را اجرا کنید.
  2. گزینه‌ی more options که شبیه به سه‌نقطه زیر‌هم در گوشه‌ی بالا سمت راست صفحه است را انتخاب کنید.
  3. گزینه‌ی Settings را انتخاب کنید.whatsapp-android-privacy-last-seen-screens-01
  4. حالا گزینه‌ی account را انتخاب کنید.
  5. گزینه‌ی Change number را انتخاب کنید.
  6. گزینه‌ی Next را از گوشه‌ی بالای صفحه انتخاب کنید.whatsapp-android-privacy-change-number-screens-02
  7. در کادر old phone number شماره‌ی موبایل قدیمِ خود را که قصد تعویضِ آن را دارید را وارد کنید و در کادر new phone number هم شماره‌ی جدیدِ خود را که تمایل دارید به آن نقلِ مکان! کنید را وارد کنید.
  8. گزینه‌ی Done را از گوشه‌ی بالای صفحه انتخاب کنید.whatsapp-android-privacy-change-number-screens-03

عضویت در کانال تلگرام چه‌جوری

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.